15.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDaniel Burlan, director la SNLO, Manţog la Turceni

Daniel Burlan, director la SNLO, Manţog la Turceni

Daniel Burlan, din partea PD-L, a fost instalat în fruntea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, în locul lui Eugen Davidoiu, iar Ionel Manţog aşteaptă numirea la CE Turceni.

 

Pedelistul Daniel Burlan a fost numit oficial director al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia. Burlan s-a prezentat ieri la serviciu şi a avut o primă şedinţă cu directorii Societăţii Lignitului, în care s-a discutat despre starea economică a unităţii, nivelul stocurilor şi al livrărilor de lignit către beneficiari. Noul director a declarat că va lucra cu actualii directori, menţionând că, în urma unor evaluări, îşi va contura şi echipa de colaboratori cu ajutorul cărora va conduce SNLO. „Ordinul a fost semnat pe 11 ianuarie, iar eu am venit la serviciu de luni. Fostul director Eugen Davidoiu se află la dispoziţia actualei conduceri. Să vedem ce decizie vom lua. Săptămâna aceasta avem de achitat salariile. Continuăm livrările normale şi nu există comenzi în plus. Avem obligaţii restante către bugetul de stat de 30 de milioane de lei, din luna noiembrie. Noi avem de încasat creanţe de 330 de milioane de lei, aproape jumătate din sumă fiind numai de la RAAN. A fost numit şi acolo alt director şi voi merge în această săptămână să discut cu el. Noi le livrăm în continuare 6.000 -7.000 de tone de lignit zilnic. SNLO livrează în total 50.000 – 60.000 de tone de cărbune, în fiecare zi, către diverşi beneficiari“, a spus Daniel Burlan.

 

Davidoiu nu comentează

 

Eugen Davidoiu a declarat că nu doreşte să comenteze schimbarea sa din funcţie. Acesta se afla în concediu în momentul în care a primit vestea că nu mai este director. „Nu vreau să comentez. Nu mai sunt obligat în momentul ăsta să mai declar nimic nimănui. Este treaba mea dacă voi contesta la instanţă sau nu, dacă voi rămâne sau nu la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia“, a menţionat Davidoiu, care a fost susţinut de PNL Gorj atunci când a fost numit şef peste administraţia mineritului din Oltenia.

Dacă de ieri SNLO are un nou director, care a mai condus în urmă cu doi ani şi jumătate societatea, tot de ieri, ortacii olteni au reintrat în şut, după o vacanţă prelungită, de aproape trei săptămâni. Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, cu sediul la Târgu Jiu, are peste 9.000 de salariaţi, la exploatări miniere din Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea. Potrivit acordurilor semnate de România, în cadrul Programului de aderare la Uniunea Europeană, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia va fi obligată să înceapă, de anul viitor, închiderea minelor de subteran şi să concedieze peste 1.000 de salariaţi, care activează în sectorul respectiv.

 

Concedieri la SNLO?

 

Pe lângă problema închiderii minelor de subteran şi diminuarea efectelor negative în plan social pe care le va genera aceasta, Daniel Burlan va trebui să găsească o strategie pentru a trece şi peste criza economică: „Vom face o analiză şi ne vom da seama dacă va fi cazul să facem concedieri în acest an. Noi avem la SNLO acel program prin care minerii care mai au un an sau doi până la pensie pot să plece acasă, la cerere, şi să primească salarii compensatorii. Suma respectivă este suficientă pentru cei doi ani sau pentru perioada pe care o mai au până la pensie, după care sunt oficial pensionari. Vom intra şi la negocieri cu sindicatele pentru contractul colectiv de muncă şi vom avea tabloul complet al situaţiei în care se află societatea, în funcţie de bugetul propus şi de producţia care trebuie realizată în acest an“, a precizat noul director al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia.

Manţog aşteaptă numirea în funcţia de director al CE Turceni

 

Ionel Manţog, fostul preşedinte al PD-L Gorj, aşteaptă să primească astăzi numirea oficială în funcţia de director general al Complexului Energetic (CE) Turceni.

Acesta a declarat că urmează ca, în cursul acestei zile, să se oficializeze numirea lui în funcţie: „Este o variantă de discuţie. Deocamdată, nu am fost instalat în funcţie şi nici nu am fost la Turceni. Mâine (astăzi – n.r.) o să ştiu exact şi voi merge la Turceni“. Iniţial, se vehiculase numirea în funcţia de director al CE Turceni a lui Tiberiu Trotea, iar Ionel Manţog urma să devină consilierul personal al ministrului economiei, Adriean Videanu, dar lucrurile au luat altă întorsătură.

Ionel Manţog este protejatul noului ministru al economiei, Adriean Videanu, precum şi al lui Radu Berceanu. Înainte de alegerile parlamentare, cei doi au venit la organizaţia PD-L Gorj, în perioada în care coordonatorul acesteia era primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII